ABOUT

Hi there, welkom op mijn blog!

Ik ben Guylaine de Kort, 21 lentes jong en woonachtig te Rotterdam. Ik kom oorspronkelijk uit een klein Brabants boerendorpje maar stiekem gezegd ben ik altijd al een stadsmeisje geweest. Daarom ben ik ook heel blij dat ik in zo'n gave wereldstad als Rotterdam woon. Het was een redelijk onverwachte en misschien ook impulsieve beslissing geweest om naar Rotterdam te verhuizen. Ik heb hiervoor namelijk 2 jaar in Utrecht gestudeerd en toen ik daarmee was gestopt had ik niet echt een plan klaarliggen wat m'n volgende stap zou zijn. Het enige wat er in mij naar boven kwam was "Oh Rotterdam.. die stad ken ik eigenlijk niet. Laat ik daar maar eens naartoe gaan!" En voordat ik het wist, had ik m'n eigen plekje in deze stad waar ik eigenlijk niemand kende. Wat een avontuur!

Inmiddels zit ik in het tweede jaar van mijn opleiding Communicatie. Voor het keuzevak Fashion & Communication die ik momenteel volg aan de Willem de Kooning Academie is het de bedoeling dat ik een blog maak waarin ik mijn eigen identiteit laat terug komen. Er zijn drie basis identiteiten, of beter gezegd stereotypen, in deze lessen aan bod gekomen waar ik mezelf en andere mensen onder kan plaatsen. Zo is er de dromer, de denker en de rebel. Ik heb lang getwijfeld aan welk stereotype het beste bij mij past, aangezien mijn eigen kledingstijl heel erg varieert. De ene dag draag ik een leren jasje, broek met gaten en m'n sneakers eronder en voel ik me op en top rebels, maar de andere dag kleed ik me veel vrouwelijker en draag ik een rokje met laarsjes eronder. Ik vind het zelfs leuk om de stijlen van deze sterotypen met elkaar te mixen. Als ik moet kiezen dan sluit ik me eerder aan bij de identiteit van de dromer. De zogenoemde karaktereigenschappen die bij de dromer horen sluiten het beste aan bij mijn identiteit. Met deze eigenschappen kan je echter velen kanten op. Ik wil graag met mijn blog de romantische kant op. Maar wat houd dat in? Ik laat me graag inspireren door de oude invloeden van het romantische tijdperk en door de alledaagse romantische invloeden op het gebied van mode, kunst en design. Op mijn blog probeer ik deze stijlen samen te laten smelten tot een geheel. 

"Some everyday romance"

Voor vragen kan je altijd even een mailtje sturen naar 0895741@hr.nl of laat gewoon een reactie achter op m'n blog. Ik wens je hierbij veel leesplezier toe!

Guylaine de Kort

CONVERSATION

0 reacties:

Een reactie posten